Friday, June 4, 2010

ja saigi teoks...

Võib-olla sai juba varem, kuid praegu avastasin, et Maalehe artiklite (lõpuni) lugemine on tasuliseks läinud:

Võib-olla on see juba pikemat aega kasutuses olnud, pole sellega niivõrd kursis, kuid mind huvitab, kas see end ka ära tasub?
Mina näiteks ei näe vajadust ega viitsimist maksta artiklite eest, selleks peab ikka keskmisest suurem uudishimu/huvi teema vastu olema... või mis?

Üldse hakkab mulle üha enam tunduma, et arvuti hakkab täielikult asendama paberajalehti ja telekat; ju siis peab kusagilt alustama, et ettevõtted saaksid oma tegemistega virtuaalmaailma üle kolida.

Osalt sellega on seotud ka vastav artikkel, mida (osaliselt!) lugesin: Digi-TV: kelle hüveks ja kelle arvelt?

Tegelikult siit ka paar mõtet: kui ajakirjandus pole enam n-ö tõe eest väljas, vaid pigem kasumil põhinev ettevõtlus; siis mis juhtub olukorras kui ajakirjandus kolib üle (tasulisse!) virtuaalmaailma, kuid ei leia seal näiteks piisavalt kriitilisi lugejaid... - ja need kes pole nõus selliste teenuste eest ühel või teisel põhjusel maksma, need justkui kaovad silmapiirilt... - ilmselt eksin, kuid kas see ei kujuta ohtu teatavale kaosele?
Ehkki ilmselt on see kaos juba praegu olemas: pole ju vahet, kus ja mida sa kirjutad, kirjutatakse ikka seda, mida kuulda tahetakse ja mille eest makstakse.

No comments: