Wednesday, April 13, 2011

Armas Päevik!*

Kirjutan Sulle!
Jah, tunnistan, et mõnikord läheb täide see, mida Kaupo M. ühel luule-kirjandusõhtul ütles: "Luuleõhtud on toredad, aga alati leidub seal inimesi, kes luuletusi lugema hakkavad!"

KUSJUURES tendents on veel siukene, et mida halvem luuletaja, seda rohkem ta neid lugema kipub. Ja siis hingad kergendustundest kui näed, et esinejal on natukenegi kriitikameelt ja otsustab lugedes siiski mõne lehe vahele jätta (aga EI, Tema seda muidugi täna ei teinud!). Eriti 'tore' kui nt kutsuda andekas-tark hr Jaan või keegi... ja siis mõtled, et "pidin ma ta just täna kutsuma!"
Tiina oli, tema mõistis, tema on tore. Aga ikkagist, eksole.

Pingutan üle? Ei sugugi; oleksite seal olnud, siis mõistaksite!


Hommikul ütles sisetunne, et täna tuleb midagi halba. Ootasin muidugi hulga hullemat, niivõrd-kuivõrd ma sisetunnet kui sellist üldse usaldada saan, aga... jah (hiljem tabasin vist ära, et pigem oli see tingitud 'üleõppimisest'). Kuigi vääga halb see nüüd ka ei ole, pealegi otsustasime seekordseks teemaks võtta "halva luule" (teadagi: kui paned sisuga mööda, siis tuleb pealkiri ära muuta:)). Ja elu on ilus, siis kui seltskond on ilus... ja kui üldjoontes on üldse kõik vinks-vonks.
Aga, jah; mis puutub luulesse, siis igal asjal on piir.

Kuid mis ma ikka jahun, halvast luulest innustatuna sai samal ajal spontaanselt paar sõna kirja pandud (ja ega see parem ei ole, aga ma ei lähe seda kusagile saali ette lugema!):

***

natuke
piinlik on
kui EMO luuletusi loeb
musta laega saalis
tähendusetud sõnad
eneseeksponeerimine
ego emo
armastus ja viha
muud ei midagi
must-valged
rongirööpad
absurd? jah
laul
hüüdja kõrbes
õigustatult
vastuseta.


13.04.2011 


Jah, nii ongi. Kui too peaks mingi valemiga seda siin lugema sattuma, mis muide on suht võimatu, siis ega ma oma sõnu tagasi ei võtaks: pisut enesekriitikat kuluks ära küll!

Muidugi leidus ka mõni andekam tegelane, kuid ka nemad vajusid justkui kõige muu varju...; "päästjat" Eiat ei tulnudki, kelle puhul ma mõtlesin, et tema ehk aitaks olukorda natukenegi parandada.

Aga see selleks. Nüüd ootavad mind ees homse seminari tekstid ja tõenäoliselt pool ööd või terve öö lugemist. Igaljuhul ilmselt-eeldatavasti tuleb järgmine kolmapäev parem. Ja nii ehk naa on meil tore, nii oli ka täna!
Aga, jah. Ju need mõistavad, kes olid kohal.



* alamärkusena pisut ebatavalisele postituse pealkirjale, millest kumab läbi teatav religioosne alatoon ning võiks võrrelda nt hüüatusega Püha taevas! või Püha Flying Spaghetti Monster


** ahjaa, ja siis tegin endale vahepeal ka ühe raamatublogi, ehkki see vaid vääga algusjärgus ja esimesed sissekanded suht suvalised. kuid selle najal püüan hakata õppima raamatuid arvustama...

1 comment:

LiizaKazz said...

aitäh sulle, et sa minuga kõik jamad kaasa elad. :D Sa oled kõige kõige kõige kõige kallim :D Silver :D
meie NUNNU :D

ja mul on siiamaani Jaani ees häbi, vabanda minu pärast kaa, PALUN.