Wednesday, November 3, 2010

J'adore danser...

...et la musique (pour piano)! etc.

...ja ühtlasi armastan prantsuse keelt, üha enam. Arusaamine polegi nii hull (ilmselt ei leidu kedagi, kes neist lausetest praegu aru poleks saanud:))... ometi ise korrektselt kirjutada-rääkida, see on juba keerukam. Ja natuke keerukamaid tekste lugeda. Aga see selleks.
Täna oskasin taas vaimustuda. Nii mõnestki asjast. Ka eile: näiteks hr Hermanni seminarist "Afekt", mille ma kindlasti valin. Aga praegu hilisel tunnil ei leia enam sõnu...

Sellegipoolest, nagu pealkirigi ütleb: esmaspäeval avastasin taaskord... tantsimise...


... ja et see on üks parimaid 'asju' üldse; nii nagu esmaspäevane poolteist tundi oli täielik nauding!
Niisiis olen taaskord omadega seltskonnatantsu lainel. Neljapäeviti. Katrega, kes on lihtsalt super tantsupartner! Elle est super:)


***
Ja taaskord klimberdan, vähemalt üle päeva. Beethoveni 1. sonaat ja tänasest taaskord La Campanella (Liszt) - mille esmakordselt võtsin ette kunagi 2006. aasta paiku (kui ma nüüd ei eksi). Tasapisi. Visalt, aga järjepidevalt. See on lihtsalt juba elu osaks saanud, et aeg-ajalt end taas klaverdamast avastan...

Jne.
Üks parimaid filme, mida hiljuti vaatasin ja mis tõesti väga-väga meeldis: Gainsbourg: vie héroïque; midagi treilerisarnast:



Siit leidsin selle filmi kohta päris asjaliku ülevaate. Ja mis vahest veelgi olulisem: tundub olevat tegu blogiga, mis üle-üldse räägib erinevatest prantsuse filmidest ja seda blogi sirvides leidsin nii mõnegi avastuse, mida võiks kohe kindlasti vaadata. Ja nii mõnedki olid juba nähtud.

Praegu kõik. Bonne nuit!

No comments: