Tuesday, October 4, 2011

päev # 48

Nii, 9ndal on essee tähtaeg ja tegin endale kava, et kui palju iga päev pean lugema-kirjutama... noh, peaks jõudma. Eile alustasin ja olen juba täitsa lainel...!
Sellega seoses ka järgmine pilt (pole ammu midagi nii geniaalselt-humoorikat näinud - vähemalt neile kes on näinud StarWars III-e:)):






















Tahaks siia midagi mõistlikku kirjutada ka...
loen neiu S-i blogi ja mõtlen, et... milleks laterdada nii pikalt kui pigem kirjutada lühidalt ja siis kui on midagi öelda (see käib niisiis minu pihta, eksole). Siiani sellised blablabla sissekanded.
Paar muusikalinki, ilmselt mitte enamus "minu lugejate" maitse (va viimane, mis on Sirru maitse:)), aga... kuidagi sobib siia essee-kirjutamise kõrvale.
Cypress Hill - Rap Superstar ja Fort Minor - Remember the name.

Lisaks: uus intensiivkursus hakkas peale. "Radikaalne poliitiline filosoofia"; siiani tohutult huvitav! Ja huvitav seetõttu, et minu jaoks uus teema ja seetõttu on ka loengud huvitavamad...:)

***
Ma armastan islandi keelt! Täna õppisin uue väljendi: sæll og blessaður (kahju, et siia hääldust ei saa panna!; aga midagi sellist: "saeilth oh blessadürh" - esimese sõna lõpp pole kaugeltki nii lihtne ja eesti keeles pole sellist häälikut mis siia sobiks!), mis otsetõlkes tähendab "happy and blessed" ehk "õnnelik/rõõmus ja õnnistatud" ning mida kasutatakse vist teretamiseks... AGA... kehtis vist ainult siis kui naisterahvast teretada vms. Enamasti ütlevad nad lihtsalt "hei" vms.

(vastavad tähed - mida eesti tähestikus pole ("æ" ja "ð") - leidsin kui tippisin guugli-transleitorisse suvalisi sõnu, nt see:
"shop in the air was burning heavily between thousand miles and left for good when it was done fishing";
ja vasteks sain:
"búð í loftinu var brennandi þungt á milli þúsund kílómetrar og fór til góða þegar það var gert veiði")


Õnneks saan pr keele tundides veidi islandi-keelt kuulata. Jubedalt meeldib!

No comments: