Monday, October 10, 2011

päev # 54

Täna oli oivaline päev!
Nimelt: öösel kella kahe paiku lõpetasin essee (14 tundi enam-vähem järjest kirjutamist); mistõttu hommikul oli nii-nii hea tunne, et üks asi n-ö kaelast ära!
Päike paistis; oli küll veidi jahe - ja siin läheb juba tõesti jahedaks - kuid see-eest tuuletu... ja taevas oli erakordselt selge, vaid loetud pilved olid silmapiiril. Minu kui eestlase jaoks oli see võimalus näha mägesid selgemalt kui muidu... mõningate tipus oli juba küllaga lund näha:















Il fait un peu froid, mais beau! 
- prantsuse keel oli täna super! Lihtsalt tore... ma armastan seda keelt; ja armastan seda kuidas kohalikud tunnis omavahel vahepeal islandi keeles räägivad... nii hea lihtsalt üht keelt õppida ja teist kuulata!:)

Tulin tagasi, endiselt päike paistis. Teepeal külastasin ka toidupoodi, sest külmkapp oli vahepeal juba tühjaks saanud... loomulikult pole müüjatel meeles, et kes-mis keegi on, rääkis loomulikult islandi keeles, põhiasju juba jagan ja oskasin vastavalt ka vastata või noogutada (nt kas tahan lisaks ka kilekotti), pangakaarti vastu võttes sai ta aru, et ma pole kohalik. Makstud. Takk!
Ja ta nii armsalt naeratas vastu... mõningaid asju näin ju juba taipavat ja oskavat;)

Jaa, jällegi, islandi keel on miski, millest ma hakkan ühel hetkel puudust tundma, tõsiselt! See kõla on lihtsalt nii-nii fantastiline!
Ja isegi "takk!" [hääldus: thakk! vms] on lihtsalt kuidagi niii... noh, armas. Umbes nagu Soomes kiitii (või kuidas seda kirjutataksegi)!

Noh, ja siis jalutasin veel hiljem ringi ja tegin pilte:















Siuke kiisu:















Kuu:











Meri on muide u 5-minuti (heal juhul 10ne) jalgsitee kaugusel. Ülikool u 20 minutit. Päris sisemaal olles tunneksin end vist veidi "ahistatult"; mulle meeldib kui meri on läheduses, või mingigi veekogu! Umbes nagu Munadarnes'is oli too jõgi. Tõttöelda tunnen natuke puudust sellest kohast... aga siin on ka tore.
Just hommikul, kooli minnes ja hiljem tulles mõtlesin, et niivõrd tore on siin ikkagi olla; selline vaheldus kulub ära ja nüüd hakkavad kooliasjad ka juba natuke ilmet võtma!:)

Ahjaa, muide, alkoholi jaoks on siin eraldi poed. Reykjavikis olevat vist kaks kohta, kus müüakse alkoholi. Üht neist tean.
Ja mulle see tõttöelda meeldib. Tänaval mõni purjus inimene on suht harv nähtus. Alkohol tolles ühes kohas oli isegi võrdlemisi Eesti-hinnaga (baarides on u viis korda kallim), aga siiani pole olnud isu midagi säärast tarbida...
kui ühel esimesel päeval Keflavikis üks õhtu välja arvata. Ja muidugi fare-well party "black death"iga. Brr!

Õhtul oli siin hotellis väike filmiõhtu (köögis, arvutist vaadatuna), filmiks "Barbarella" (1968), üks sürrimaid filme mida ma siiani näinud olen. Siiski soovitama seda väga ei kipu... seal oli hetki, aga... jah, muus osas jättis natuke soovida.

No comments: