Friday, March 5, 2010

Antikristlane!

Okei, ennist ütlesin, et mul religioossetest teemadest mõneks ajaks siiber, kuid see on minu arvates liialt liiga sürr ja samal ajal liiga eluline, millele äsja sattusin.

Orkutis on kristlastel kommuun nimega "Ban Anti Christian Communities" (lingi avamiseks peab teatavasti olema liige;)).

Kommuuni kirjeldus on järgmine:

Hey Friends, this is a community to fight against the anti Christian communities and profiles. Please be helpful to submit the anti Christian links and report them as "abuse". We can have them deleted.

This is a peaceful community like our religion, so please do not abuse others and create fights.

Praise the Lord and God Bless you!



***
Nii, ja keegi hr BVG tegi kommuuni järneva teema:

How is this community peaceful in any way??

Hey Friends, this is a community to fight against the anti Christian communities and profiles. Please be helpful to submit the anti Christian links and report them as "abuse". We can have them deleted.

Is this not an outright offensive action against people who have freedom of expression simply because your views differ from theirs?? Everyone is entitled to their views, whether you like it or not.

If people do not like what others say, is it so difficult to ignore them?

Are you not being dishonest by reporting communities that do not follow your belief as an abuse?

This is a peaceful community like our religion, so please do not abuse others and create fights.

How is this community in any way peaceful? Maintaining peace in the community does not make one peaceful. It also has to maintain a non aggressive stance against another community even though you may not agree with them, as long as they do not entice you to react aggressively.

But this is just my opinion. I do not know why my request was accepted in this community. I do not in any way agree with the activities in this community. AND i do not share your delusion.


Xavier~God is
A community should not display material, or be used for activity, that is hateful or offensive based on race, ethnicity, national origin, religion, gender, or sexual orientation.

http://help.orkut.com/support/bin/answer.py?answer=16198


Xavier~God is
And I already told you that and what it means to me.


BVG
A community should not display material, or be used for activity, that is hateful or offensive based on race, ethnicity, national origin, religion, gender, or sexual orientation.


And by posting other communities as abuse isn't this community also exhibiting offensive action based on another communities religious stand? The same thing that is prohibited by this rule you bring up? how is it that you breaking this rule any different?


Alex
Mr. BVG, i believe, Xavier has answered ur question. Anyways, as u have clearly mentioned u have no motive in being a member of this community, keep ur views for urself and dont join communities u r not interested in. U will be removed from this community now.


***

Nojah, mis siin ikka kommenteerida, eksole. Liigagi selge.

***

Noh, ja siis on seal kommuunis (teema all "please Report Abuse!!!!") antud linke mõningatele kommuunidele, näiteks üks variant:
CHRISTIAN MISSIONARY TERRORIST

Kirjeldus:
THIS COMMUNITY IS A RESPONSE TO THE ANTI-INDIA PROPAGANDA OF CHRISTIAN MISSIONARRIES AND ROMAN CATHOLIC TERRORISTS WHO ARE KILLING INNOCENT INDIANS IN THE NAME OF LORD[SOMETIMES POPE].

(jne, tõin ära vaid esimesed read)

...ja siis tüüpvastus on selline:

kasutaja 'suvaline kristlane'
congrats each and every members in this community,
most of the reported communities are deleted,
i expect all ur combined effort in future too,

praise to the Lord Jesus Christ.


***

Ja minu arvates enamus usklikke on ühel või teisel viisil justnimelt sellise käitumisega.

Okei, mitte kõik, kõik ei ole sellised; ja ka sealses kommuunis vaid 89 liiget (ehkki säärase 'report abuse' kohta ilmselt üsna toimekalt-palju). Selles mõttes ma ei taha üldistada ja arvan, et ka paljud-paljud kristlased peaksid ja peavad seda tobedaks, aga samas olen säärast silmakirjalikkust kohanud... mitte just vähe: vähemalt mingil tasandil, kasvõi pisidetailides, mis muidu võivad jääda märkamatuks, sest nad on juba niivõrd harjumuspärased.
Ega's ilma-asjata seda religiooni silmakirjalikuks ei peeta.

Millegipärast peetakse nt seda normaalseks, et keegi kuulutab oma usku, kuid seda ebanormaalseks või halvustavaks kui keegi kuulutab oma ateismi (või isegi lihtsalt on ateistlik, ilma kuulutamata). Miks? Kas seepärast, et esimesel juhul 'langeb vastutus jumalale', ja teisel juhul on see puhtalt inimese enda valik?
Kuid juhul kui jumalat pole olemas, siis: kumb käitumisviis on tegelikult sallivam?
Sallimine sallimiseks, aga minu arvates ei tohiks üldse keskenduda sellele, mida teised teevad või tegemata jätavad, vaid 'tegeleda oma asjadega ja nõnda, et sellega teisi ei ohusta'.

Nojah, ma ise nii ei käitu, sest olen üha enam 'antikristlikult' meelestatud, aga ma julgeks vabanduseks tuua, et see on seetõttu, et minuga on käitutud vastavalt ja nõnda püüan ka mina kaitsta oma seisukohta 'nende' eest.
Pealegi kirjutan ma seda siin oma blogis ega hüüa üle tänava rahvale ega kirjuta mingit eriti põhjalikku artiklit lehes, ehkki, jällegi:
kui usklikud pikalt-laialt oma religiooni kuulutavad, miks ei võiks sama moodi ateismi kuulutada!?
Ma leian, et võib. Aga... teisalt jällegi ei näe ma sel n-ö kreatiivset jõudu: pigem tegeleda sellega, mis endale meelepärane, mitte keskenduda sellele, mida keegi teine teeb või tegemata jätab. Mitte egoismist, vaid justnimelt vastupidi: inimene peaks keskenduma heale-positiivsele, loomisele, arenemisele, mitte laimamisele, lõhkumisele jne.


Aga jah, eks inimesi on igasuguseid; ja ka kristlikust maailmast leidub näiteid seinast-seina, nii poolt kui vastu jne jne (millegipärast on mul olnud 'õnn' 99% vaid üht varianti kohata, aga noh)...
olgu veel täpsustusena öeldud, et minu arvates ei tohiks ateismi vastandada religioossusele: usklikud ise on teatud mõttes loonud "ateismi" mõiste, et end teistest ja teisi endast eristada. Ma ütleks, et ateism on pigem neutraalne-salliv positsioon (kõik ei pea ilmtingimata midagi uskuma), vastandumine tekib üksnes siis kui nn ateismi ärgitatakse usklikele vastanduma, ja ärgitajad kipuvad olema justnimelt usklikud. Seetõttu ka minu siinne teema kui reaktsioon. Kui kristlased ei materdaks minu arvates õigustatud kriitikat, ega oleks muul viisil silmakirjalikud, siis poleks ka seda postitust.

Leian, et salliv-ateist üldjuhul ei lähe kunagi oma uskmatust propageerima, teeb seda vaid siis kui talle hakatakse tema 'uskmatust' ette heitma. Ja sel etteheitmisel on pikk-pikk ajalugu...

Teisalt jällegi: kahtlemata on palju-palju 'normaalseid' kristlasi või üldse religioosseid inimesi, kes ei käi oma usuga teistele peale jne, minu jaoks on see harv (ja peaaegu olematu) nähtus, kuid ma arvan, et kindlasti neid leiduks palju-palju... sedalaadi headuse 'halb külg' on see, et see jääb tihtipeale nähtamatuks, sest ta ei kuuluta ega levita end nõnda nagu too agressiivsem pool. Selles mõttes leian, et parem-targem oleks olnud ka see postitus siin kirjutamata jätta... aga lihtsalt tahtsin enda jaoks seda absurdset-sürri kommuuni arutelu säilitada.

Jne, blablabla...

***

Noh, uurisin, et mis põhimõttel see "report abuse" siis kehtib ja tegin järgneva sammu:

How is this community peaceful in any way, when description says:
"Hey Friends, this is a community to FIGHT against the anti Christian communities and profiles." (and so on...)
If I am for example a budist, hinduist, an atheist etc, it doesn't mean that I am 'anti christian'.
I think a community should be based on love in one's own beliefs, but not on hate on others (dis)beliefs. This christian community is obviously based on hate and "posting content which expresses hate against a group of people based on their religion".


(kuigi kui seda peaks vastava religiooni esindaja lugema, siis tõenäoliselt on kristlased siinkohal 'seadustest üle'... aga eks näis...)

***

Okei, peace!
:)



(nüüd on mul sellest teemast tõesti siiber! vähemalt mõneks ajaks. nii et palun: ärge räägike mulle midagi religioonist!:D)

No comments: