Wednesday, August 18, 2010

IV päev Soomes

Täna oli tore päev! Loengute poolest "igavam", sest täna oli kaks loengut ja mõlemad teemal "akadeemiline inglise keel". See-eest oli see kahtlemata kasulik!

Peale seda oli kohtumine enda valitud õppejõu ehk "tuutoriga" (tutor), kellega arutada oma ideid personal-plani ja MA-teema asjus. Valisin Andriuse (õige nime kontrollin peagi üle, samuti selle, kust ta pärit on)... igaljuhul: too on see sama, kes tuli minuga ükspäev rääkima analüütilise-kontinentaalse filosoofia eristuse tobedusest. Ta vaated tundusid mulle kohe alguses huvitavad ja tuttavad ja "minulikud"; näiteks näis temagi n-ö fännavat Nietzschet. Jne.
Niisiis valisin tema. Tegelikult oli igaühele mõeldud umbes 20 minutit, mina aga magasin selle aegade kokkuleppimise aja maha ja seega jäin viimaseks. Aga see on tore, sest sain paremini ette valmistada ja sisuliselt oma eesti keelse MA-põhjalikuma kava tõlkida inglise keelde. Teine pluss: kui hiljem kella vaatasin, siis selgus, et olime rääkinud vähemalt tund aega. See aeg möödus märkamatult ja kui seda nõnda võtta, siis 20 minutiga teemat edasi anda oleks olnud võrdlemisi keeruline. Kerge komplimendi sain ka: "ideede generaator" - või midagi sarnast, samuti nagu ütles ka hr. Viik kui BA teemat talle tutvustasin(A)

Niisiis tore on see, et idee on paigas ja näib sobivat. Õigemini ta kiitis selle väga heaks ja rääkis õhinal kaasa ja andis soovitusi. Vahva. Iseasi on seda muidugi kirjutama hakata (valdavalt sekundaarkirjanduse põhjal pole just raske mingit kava kokku panna; kuigi... jah... it depends, eksole)!

***
Teine tore osa päevast (õigem: õhtust!) oli see, et kaheksa paiku läksime ühe tüdrukuga (see sama, keda eile mainisin) jalutama ja pilte tegema. Juba Helsingis jalutades märkasin ma, et ta sama moodi fanatt ja pildistab suht kõike ettesattuvat (eks sellega ole nõnda, et: mitte alati, jne, eksole - mõistlikkuse piires ikka). Igaljuhul. Täna ka siin-seal rääkisime ja õhtul läksime kusagil suvasuunas pildistama... kusjuures nõnda, et jõudsime ringiga hotelli juurde tagasi (just siis kui tema kaamera aku hakkas tühjaks saama)!


Siit ka mõned pildid (kõik u 75%-60% väiksemaks tehtud, osalt ka arvutiga (kontrasti vms) muudetud), pildistamise järjekorras:

I - peale vestlust Andriusega tekkis mul korraga pähe sõnastus, kuidas seda teemat võiks kõige üldisemalt sisse juhatada (ilmselt muutub!). Kribasin selle enne pildistama minekut kiiruga paberile ja võtsin fotoka ning hakkasin juba välja minema... kuid...
siis tekkis mõte enne väljaminekut veel lauale jäetud paberist-pastakast pilti teha:















II - paljud suht 'suvapildid', aga siiski...















III















IV - proovisin arvutiga mingit 'color correctionit' vms...
mina: "hey, which one is better... this one, or this one...?"
sintija: "the first one, it looks more.. natural."
mina: "it is natural."
Niisiis jäigi seekord loomulik pilt (teine tuli heledam):















V















VI
























VII















VIII
























IX - ('jänes või 'peace' märk?')















X - lillemets:















XI - see viimane on eelmise ja üle-eelmise 'süntees' (või midagi sarnast), sest puht juhuslikult proovisin mingit nuppu combine vms. Tuli selline ja mõtlesin, et salvestan ära.















Praeguseks kõik. Olen juba üsna jupp aega neid pilte valinud ja arvutiga väiksemaks teinud, et kelluke näitab 22.29 (blogi järgi 10.28:P), mistõttu... salvestan ära ja kobin enda tuppa. Homme taaskord teemakohaste loengute päev nagu oli eile... eks näis, kas tuleb ka homsest teksti ja/või pilte.
Üldiselt on siin tore. Inimesed on siin toredad ja chillid...:)

Lisaks ei saa taaskord mainimata jätta, et inglise keele praktika on tore asi. Täna oli keel lõpuks ikka päris korralikult sõlmes...

1 comment:

tiina said...

rabbitinthewhitewoods.jpg, flowerforest.jpg ja compose.jpg on 5+ !!!