Saturday, September 17, 2011

päev # 31 - Golden Circle tripp!

Niisiis sai täna läbi tehtud tuur "Golden Circle"; internetist selgus hiljem, et mõned asjad olid seal varasemalt veel kavas olnud, kuid seekord siis sellised külastused.
Esiteks üks video tänasest päevast: geisrist nimega Strokkur, kohas nimega Haukadalur (soovitav avada eraldi aknas; - nii nagu ka piltide puhul vähemalt minu arvutis jäävad nad poolikult näha, ehk siis parem pool on kusagile kadunud. nii et eraldi piltidel (ja videol) klõpsimine on ehk kasulik kui on soov asja lähemalt kaeda):


Naatuke pikem oleks võinud olla, aga mis seal ikka.

Ja pilte, ehk siis suht paremik (praegu pole jaksu rohkemat siia kirjutada, ehkki juttu ilmselt jätkuks, et kus ja mis käidud):




























































































































































Ja see sama geiser:























































































































































Ja mina:



































Mmm... lisaks... tegin kaks sellist pilti, must-valgena sobis nagu parem, aga teine versioon sellest on mõningaste photoshopi katsetustega (ja ma ei suuda otsustada kumb parem on):



































Ja veel sellest stiilist:



















































Praegu tulid kõik pildid läbisegi, aga polnud väga jaksu neid kronoloogilisse järjekorda panna. Kuid lühidalt: käisime ühes kitsefarmis (niivõrd-kuivõrd seda farmiks saab kutsuda), siis ühe suurema kose juures, seejärel geisrid ning seejärel koht, kus oli näha kuidas (Ameerika, Euroopa/Euraasia) mandrid omavahel on lahku liikunud... 2 cm aastas... ehkki teaduslikult olevat see keerukam, kuid, jah.

Viimasest paigas on tehtud vaid üks pilt, sest fotoka aku sai paraku tühjaks (siit moraal: isegi kui oled kindel, et "peaks" pidama, siis enne siukest reisi tasub ka igaksjuhuks täis laadida!)...
üldiselt mõtlen, et siinsete hindade kohta see u 500 eeku sellist tuuri arvestades pole just palju; nii et natuke kaalun, et kunagi võiks selle siin veel ette võtta. Nt talvepoole, siis on kindlasti kõik teistsugune... - kuigi täna oli ideaalne ilm!

Mis akusse puutub, siis, jah, oma 4-5 suht ideaalset pilti läks selle nahka. Aga noh... pilt pildiks, peaasi oli tore sellistes kohtades olla!

Homme loodetavasti uus katse Esja mägedesse ronima minna...:)

No comments: